2021-04-26 12:38:27• hírek • Bede Emőke

Így akartak kibújni a karanténkötelezettség alól a Nyugatról hazatérők

A keleti kereszténység húsvétjára minden évben rengeteg külföldi munkavállaló tér haza Romániába. Nincs ez másként idén sem, ám a sárga zónás országokból érkezőkre a járványügyi óvintézkedéseknek megfelelően még mindig lakhelyi elkülönítés vár. Annak érdekében, hogy az otthoni karantént megússzák, az elmúlt hétvégén tíz román állampolgár is csellel próbálta meg kikerülni a határellenőrzést.

A szóban forgó személyek ahelyett, hogy a belépőoldalon érkeztek volna az országba, a kilépőoldalon szerettek volna begyalogolni Románia területére. A különböző időpontokban érkező utazókat a határőrök természetesen azonnal kiszúrták, majd feltartóztatták őket. Az érintettek vallomásukban azt állították, így szerettek volna kibújni a kötelező lakhelyi elkülönítés alól. Egyikük Belgiumból érkezett, ketten Franciaországból, a többi hét pedig Németországból tért haza.


A terv tehát füstbe ment: a tíz személy számára a trükközés ellenére is előírták a lakhelyi elkülönítést, mi több, most illegális határátlépés miatt a törvény előtt is felelniük kell.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: